Veel gestelde vragen

Hier lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen. Stuur ons dan een mailtje of kom langs bij ons op het windsurfcentrum. Dan is er altijd wel iemand de je kan helpen

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op surfles?

Vanaf 8 jaar zijn kinderen in staat om het zeil goed uit het water te trekken. Daarnaast is hun gevoel voor ruimte ook voldoende ontwikkeld om zelfstandig hun koers te kunnen bepalen en in te schatten waar de wind vandaan komt. Wij hebben hele kleine surfzeiltjes, waardoor kinderen van deze leeftijd in elk geval bij ons terecht kunnen.

We stellen wel als voorwaarde dat de kinderen op z’n minst een A zwemdiploma hebben.

Moeten we voor ons eigen materiaal zorgen?

Als je bij ons komt leren surfen, dan kun gebruik maken van het surfmateriaal van het windsurfcentrum. Ook kun je een pak en surfschoentjes gebruiken. Kinderen krijgen altijd een zwemvest dat verplicht gedragen moet worden.

Gaan de surflessen altijd door?

Ja in bijna alle gevallen gaan de surflessen door. Enkel als de weersomstandigheden onverantwoord zijn (< 10 graden Celsius, storm en/of onweer) worden de lessen afgelast of gestaakt.

Als voorafgaand aan de lessen bekend is dat de lessen niet doorgaan, dan zal dit via de E-mail of Whatsapp gecommuniceerd worden

Origineel kinderfeestje voor echte helden, kan dat?
We kunnen een op maat gemaakte kinderfeestje organiseren. Met naast surflessen ook een hapje en drankje naar wens. Stuur via een e-mail de datum en aantal kids en wij maken een op maat gemaakt voorstel.
Mijn zoon/dochter wil windsurfles, kan dat?

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen leren windsurfen bij ons. Kijk op de pagina windsurflessen voor een overzicht van ons aanbod.

Ik wil mijn surfplank stallen, kan dat?

De vereniging heeft de beschikking over ongeveer 120 plekken. Leden van de vereniging kunnen hier gebruik van maken.
Zie voor meer informatie over de pagina plankenstalling.

Kan ik met openbaar vervoer bij jullie komen?

Het windsurfcentrum is  goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Beste alternatief is met met buslijn 1 en dan uitstappen bij Almere Haven, bus halte De Wierden, en dan 5 minuten lopen richting strand.

Kan ik ook mijn auto parkeren?

Een mooie locatie aan het Gooimeer, waar je je auto (of je fiets) vlakbij het water GRATIS kunt parkeren. Het surfstrand ligt aan de dijk tussen Almere-Haven en de Hollandse Brug. Op deze dijk kun je gerust parkeren, zolang je wilt, het kost niets. Benedendijks parkeren naast of voor het clubgebouw is niet toegestaan.

Kan ik me ook ergens omkleden?

We hebben de beschikking over een schitterend centrum dat van alle gemakken voorzien is. Deze zijn uiteraard alleen te gebruiken door leden. We hebben een dames en heren kleedruimte, douches en een restaurant.

Worden er ook wedstrijden gehouden?

Almere Centraal is een enthousiaste vereniging met veel activiteiten, zoals de TechnoTalents (jeugd)wedstrijden, HWS, Almere Eiland Race, FunClub en SlalomXL. Meer informatie over wedstrijden, bekijk de pagina wedstrijden op onze site en onze agenda.

Ik ben geen lid, maar wil wel windsurfen?

Wij verhuren windsurfmateriaal ook aan mensen die geen lid zijn van de windsurfvereniging. Kijk voor de tarieven voor het huren van windsurfmateriaal op de verhuur pagina. Voor kitesurfen is helaas geen ruimte op het surfstrand en mag dus niet. Onze locatie is perfect om met funboard te surfen als de wind uit het zuiden t/m west waait. Kom eens langs en voel de magie!

Veel gestelde vragen over kitesurfen?

Helaas mag er in Almere niet ge-kitesurft worden zie kitespots, voor de locaties, Muiderberg is de dichtstbijzijnde locatie.

Staat je vraag er niet tussen, neem gerust contact met ons op